Bart Uvyn

Bart Uvyn

Bart Uvyn werd in 1985 geboren te Gent. Vanaf zijn 6e levensjaar vatte hij zijn muzikale studies aan in de gemeentelijke muziekschool te Destelbergen. Hij volgde er viool en zang (bij Frederik Meireson). Sinds 1995 zong hij bij het Gentse kathedraalkoor Schola Cantorum, toen nog o.l.v. kanunnik Michaël Ghijs, nu o.l.v. Filip Martens. In 2003 vatte hij zijn zangstudies als contratenor aan in het Lemmensinstituut te Leuven waar hij in 2008 als meester/master in de muziek-zang afstudeerde bij Dina Grossberger en Dirk Snellings (Capilla Flamenca). Nadien specialiseerde hij verder in zang en kamermuziek aan het Lemmensinstituut en aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag binnen het kader van het Erasmusproject. Hij kreeg er les van Rita Dams, Michael Chance, Jill Feldman en Peter Kooij. Verder volgde hij masterclasses bij Alexander Oliver, Zeger Vandersteene, Udo Reinemann en Jeannette Fischer.

Bart Uvyn concerteerde als solist in binnen- en buitenland o.a. in de Mattheuspassie, Hohe Messe en verschillende cantates van Bach, de Krönungsmesse van Mozart, Messiah en Dixit Dominus van Händel, Te Deum van Charpentier, cantates van Schütz. Hij nam ook deel aan koor- en ensembleprojecten als de Bach Academie o.l.v. Christoph Siebert en Philippe Herreweghe, Bl!ndman [vox], Camerata Aetas Nova o.l.v. Dieter Staelens, El Grillo o.l.v. Inge Bollaert. Tevens is hij vast lid van Currende o.l.v. Erik Van Nevel. Kortelings nam hij een cd op met het ensemble Sette Voci van Peter Kooij. Eind 2009 zong hij de rol van Philibert Naturel in de opera ‘Rage d’Amours’ van Rob Zuidam o.l.v. Otto Tausk. Binnenkort is hij te horen met Capilla flamenca en het ensemble Victoria Consort. Verder is hij stichtend lid van het ensemble Aequalis.

Zangstem: 
altus
Datum biografie: 
22 mei 2014

Feestelijke barokmuziek van F. Valls [Missa Scala Aretina] en G.F. Händel [Dettingen Te Deum] 

In het 10-jarig jubileumconcert houdt Vox Mago zicht trouw aan hun kwaliteitslabel door de uitvoering van deze grootse muziek. Het combineert de klinkende naam Händel met een zelden uitgevoerd werk: het Dettingen Te Deum, uitgevoerd voor de eerste maal op 27 november 1743, n.a.v. de overwinning in de slag om Dettingen, dit te Londen in aanwezigheid van George II.  

Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)
Kyrie uit Missa in F (BWV 233)

Valentin Rathgeber (1682 – 1750)
Vesperae solennes de Dominica

Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)
Motet O Jesu Christ, mein's Lebens Licht (BWV 118)

------------------------------------

Op 9 & 10 maart 2012 brachten Vox Mago en het orkest van de AMWD Gent een concert rond de figuur van Jan Dismas Zelenka (1679 - 1745). Het programma zag er als volgt uit:

Drie Karfreitagresponsorien (zwv 55 – 1723): Omnes amici mei, Vinea mea electa & Caligaverunt oculi mei
Miserere (Psalm 50 – zwv 57 – 1738)
Dixit Dominus (Psalm 109 – zwv 68 – 1726)
Missa Gratias agimus tibi (zwv 13 – 1730)