Denzil Delaere

Tenor Denzil Delaere werd geboren op 26 juli 1988, te Oeselgem (gemeente Antwerpen). Reeds op jonge leeftijd meegevoerd door de klanken van jazzmuziek en door vaders uitgebreide platencollectie, besloot Delaere zelf muziek te gaan maken. In de Stedelijke Muziekacademie van Deinze volgde hij gedurende 6 jaar lessen sopraansax  bij  docent  Stefaan  Cornelis.  Hij  vervolgde  zijn  muzikale  studies gecombineerd met het Humaniora aan de Kunsthumaniora, saxofoon bij Raf Minten.   Na 2 jaar eveneens bezig te zijn geweest met klassieke zang besloot hij de saxofoon naast zich te leggen en zijn vocale opleiding te vervolmaken bij docent Philippe Wesemael. Van 2008 to 2013 studeerde hij aan het Koninklijke conservatorium van Gent onder de hoede van docenten als Marcos Pujol en Gidon Saks. Hij volgde masterclasses bij René Jacobs, Nathalie Dessay, Michael Spyres, Misha Didyk, Gabriele Micheli en Pietro Rizzo. Hij volgde reeds een zomerstage in Norfolk, Groot- Brittannië, waar hij de rol vertolkte van één van de spartanen.   Delaere is momenteel lid van de International Opera Academy (former Opera studio Flanders) waar hij een postconservatoium opera-opleiding volgt. In deze context zong hij onder meer al Don Ottavio in Mozarts Don Giovanni in het prestigieuze Zomer Opera Festival Alden-Biesen, 2014. In De Munt was hij cover als Don Ottavio in een enscenering van Krzysztof Warlikowski. Verdere engagementen zijn onder meer Benoît Merniers successvolle opera Frühlings Erwachen, in een enscenering van Guy Joosten. Delaere is ook lid van de Chapelle Musicale Reine Elisabeth.   In het najaar is hij onder meer te zien in Babel een nieuwe coproductie van I solisti del Vento en Vlaamse opera . 

Zangstem: 
tenor
Datum biografie: 
08 mei 2015

Feestelijke barokmuziek van F. Valls [Missa Scala Aretina] en G.F. Händel [Dettingen Te Deum] 

In het 10-jarig jubileumconcert houdt Vox Mago zicht trouw aan hun kwaliteitslabel door de uitvoering van deze grootse muziek. Het combineert de klinkende naam Händel met een zelden uitgevoerd werk: het Dettingen Te Deum, uitgevoerd voor de eerste maal op 27 november 1743, n.a.v. de overwinning in de slag om Dettingen, dit te Londen in aanwezigheid van George II.  

Wolfgang Amadeus Mozart, Requiem K. 626 Ignace De Keyser, musicoloog Mozart’s Requiem behoort tot de meest bekende werken uit het klassieke repertoire. De ontstaansgeschiedenis ervan leest als een roman. In de literatuur, theater en film [Amadeus van Miloš Forman], werden/worden daarrond nogal wat mythen geweven. Het werkelijke verloop van de feiten laat zich als volgt samenvatten: 1. Mozart schrijft zijn Requiem op bestelling, en hij krijgt die bestelling via een tussenpersoon.

Op 8 & 9 mei 2015 bracht Vox Mago het schitterende oratorium "David" van de Duitse componist Carl Gottlieb Reissiger. Het was voor de eerste maal dat dit werk in België werd uitgevoerd, en de reacties van het publiek waren zo enthousiast dat we vinden dat we "David" in de toekomst nog moeten kunnen uitvoeren. Hier vindt u alle info omtrent dit oorstrelende oratorium. Geniet alvast mee van het openingskoor terwijl u verderleest:

Johann David Heinichen (1683 – 1729)
Missa No. 9 in D

Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)
Magnificat in D (BWV 243)

vrijdag 28 en zaterdag 29 maart 2014, 20.15u
Sint-Amanduskerk, Campo Santoplein, Sint-Amandsberg

------------------------------------