Gert-Jan Verbueken

 

Gert-Jan (°1985) studeerde cello en koordirectie aan het Conservatorium van Antwerpen. Door als projectzanger in verschillende koren te zingen, groeide zijn interesse in de zangwereld. Dit resulteerde in 2013 tot een bacheloropleiding solozang klassiek bij Xenia Meijer, Hanneke Kaasschieter en Sinan Vural. 

Gert-Jan specialiseerde zich tijdens zijn masteropleiding in oratoriumwerk. Hiervoor volgde hij lessen bij gerenommeerde musici zoals Marcel Beekman, Nico van der Meel, Jan Van Elsacker, Stephan Adriaens, Teun Michiels en Griet de Geyter. Daarnaast volgde Gert-Jan een masterclass rond de muziek van Praetorius bij Dirk Snellings en Wim Becu. Hij nam ook verschillende keren deel aan de Early Music Summer School te Amsterdam. In oktober 2016 werd Gert-Jan laureaat van het Bach Vocalistenconcours Brabant. 

Gert-Jan is als solist regelmatig terug te vinden op binnen- en buitenlandse podia. In april 2019 maakte hij zijn debuut als evangelist in de Johannes Passion van J.S. Bach. Als koorzanger is hij onder andere verbonden aan het Choeur de Chambre de Namur en Currende. Samen met zijn vrouw Enide Lebrocquy (sopraan) en Arne De Wit (gitaar) richtte Gert-Jan in 2017 het ensemble TriDvaRas op. Sinds kort maakt hij deel uit van het polyfoon ensemble DSTB onder de vleugels van het Dirk Snellingsfonds.

Zangstem: 
tenor
Datum biografie: 
30 april 2024

Er is momenteel geen inhoud met deze term geclassificeerd.