Steven Mariën

Steven Mariën

Steven Mariën studeerde muziekwetenschappen aan de K.U.Leuven en de Sorbonne en zang aan het Lemmensinstituut bij Gerda Lombaerts en Dina Grossberger. Hij volgde masterclasses bij Monique Zanetti, Greta De Reyghere, Dirk Snellings en Udo Reinemann en is ondertussen ook zelf actief als zangleraar, ondermeer op De Kunsthumaniora van Antwerpen.

Steven Mariën maakt deel uit van Aquarius o.l.v. Marc Michaël De Smet en werkte samen met het Vlaams Radio Koor, Studium Chorale Maastricht en verschillende andere ensembles. Als solist concentreert hij zich op het barokrepertoire – vooral de evangelistenpartijen in Bachs passies liggen hem na aan het hart – en op het oeuvre van Benjamin Britten.

Hij leidt Il Nostromo del Sogno, een ensemble voor middeleeuwse muziek. Samen met dat ensemble werkt hij momenteel in de schoot van het Lemmensinstituut aan een onderzoeks- en uitvoeringsproject over voordracht- en zangcultuur in het 14deeeuwse Noord-Frankrijk.

Als solist was Steven Mariën recent te horen in cantates van Bach en Telemann, de Leçons de Ténèbres van Couperin, de scenische titelrol in L’Orfeo van Monteverdi, het Requiem van Mozart, de evangelistenpartij in de Historia der Geburt Christi van Schütz en in werk van Vic Nees. Hij zong en speelde mee in Verder, een muziektheaterproductie van Toneelgroep Nunc met muziek van Ward De Vleeschhouwer. Met Ellen Schafraet was hij meermaals te horen in Dancer before God, een recitalprogramma dat put uit 8 eeuwen repertoire voor tenor en harp. Binnenkort neemt hij de tenorsolo voor zijn rekening in het Magnificat van Carl Philipp Emmanuel Bach.

Zangstem: 
tenor
Datum biografie: 
09 maart 2012

Op 9 & 10 maart 2012 brachten Vox Mago en het orkest van de AMWD Gent een concert rond de figuur van Jan Dismas Zelenka (1679 - 1745). Het programma zag er als volgt uit:

Drie Karfreitagresponsorien (zwv 55 – 1723): Omnes amici mei, Vinea mea electa & Caligaverunt oculi mei
Miserere (Psalm 50 – zwv 57 – 1738)
Dixit Dominus (Psalm 109 – zwv 68 – 1726)
Missa Gratias agimus tibi (zwv 13 – 1730)